Superlækker grill ret, som man hygger med at lave over dagen. 🙂   og så får man bare den lækreste ret når det hele er færdigt.

Til ca. 6 personer

  • 2 kg hakket kalv/flæsk, men 1,5 kg  kan også gøre det
  • 30 gr bacon rub*
  • 3 æg
  • salt, og peber
  • 70 gr Jalapeños, evt lidt hakkede soltørrede tomater 
  • 30 gr purløg
  • 200 gr flødeost, evt philadefia
  • evt lidt honning.
  • 2 løg iflg. opskrift, gerne flere
  • 750 gr bacon i skiver, men 600 gr er nok
  • 2,5 dl piskefløde
  • 400 gr ærter
  • 1 dl vand
  • olie til smøring af form

Barbecue Rub

  • 2 spsk salt
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk paprika
  •  ½ spsk koriander
  • ½ spsk spiskommen
  • ½ spsk chili pulver
  • ½ sps hvidløgs løgpulver
  • ½ spsk løgpulver
  • 1 tsk peber
  • ½ tsk cayennepeber

Denne rub kan snilt ganges op, og den kværnes evt i en kværn eller morter, men den kan også bare blandes.

 

  • Rør kødet til en ensartet masse, med rub, æg, salt, og peber, og evt hankkede soltørrede tomater i olie, og stil det på køl.
  • Hak Jalapeños, purløg og tomater fint.
  • Bland det med flødeost, og smag til med salt, peber, og evt lidt honning.
  • Kom flødeosteblandingen i en sprøjtepose.
  • Halver løgene og skær dem i skiver.
  • Vend flæskeholdere på hovedet, stil den på bradepanden der følger med holderen, og smør den grundigt med olie.
  • Fordel baconskiverne i holderen hele vejen rundt, så der hænger bacon ud, både inde, og uden for ringen, lad baconskiverne overlappe hinanden, og dække hele holderen.
  • Kom halvdelen af farsen i holderen ovenpå baconen, brug evt en ske til at presse let med, der skal ligesom være en rille/rand i midten til fyldet, pres farsen let op mod kanten.
  • Sprøjt flødeosten i rillen, og fyld resten af farsen over som låg på osten, så den lukker helt tæt.
  • Fold baconskiverne ind over farsen så den dækker helt.
  • Sæt gerne randen på køl i køleskabet til det skal bruges, så får det også tid til at sætte sig.
  • Tag farsbødet ud af køl ½-1 time inden det skal grilles så det ikke er for koldt.
  • Klargør grillen til inddirekte høj varme midt på grillen, og grill i ca. 30 min ved 220 gr.
  • Løft herefter holderen af bradepanden, og kom løgskiverne  i bradepanden.
  • stil farsbrødet tilbage i bradepanden, og grill virede i 40 min.
  • Tag farsbrødet af og klargør grillen til direkte varme.
  • Sæt bradepanden med løgene tilbage på grillen, tilsæt vand og kog det op, i ca, 2 min.
  • Tilsæt herefter fløde og kog det igennem.
  • Tilsæt fine ærter til saucen, og kog yderligere et par minutter.
  • .Server straks farsbrødet, saucen kan evt. laves på komfuret.
  • Det kan også laves ekstra løgringe, de er ret populære her hos os.
  • For et komlet måltid serverer jeg kartofler i en eller anden form, og surt evt. egen hjemmelavet agurkesalat.