• 12 – 16 stk, eller en kanelkrans/stang

Hvis der bages en krans beregnes der ca. 30 min bagetid.

Arbejdstid: 1 time

Hævetid: 1 – 1½ time

Bagning: 15 min

  • 2 dl vand
  • 25 gr gær
  • 1 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ca. 400 gr hvedemel
  • 75 gr blødt smør

Fyld

  • 100 gr blødt smør
  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk farin
  • 1 spsk vanillesukker
  • 1 spsk stødt kanel

1 æg til pensling, og evt 100 gr flormelis til glasur

Rør gæren ud i den lunkne vand, tilsæt æg, sukker, salt, hvedemel, og kardemomme, og rør/ælt dejen sammen, det gøres nok bedst på maskine da dejen skal være ret klistret.

Ælt smørret i dejen og lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.

Rør fyldet sammen

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og drys lidt mel ud over dejen. Rul den ud til en rektangel ca. 30x40 cm.

Smør fyldet på dejen, og rul sammen fra den lange ende. Klap rouladen flad med let hånd, og skær den i 12 – 16 stykker. Sæt dem med god plads på to bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 30 – 45 min.

Sæt ovnen på 200 gr. varm luft

Pisk ægget sammen med 1 – 2 spsk varm vand, og pensl giflerne. Bag dem gyldne og gennembagte i ca. 15 min. Afkøl dem på en rist.

Pynt evt, med lidt glasur rørt af flormelis og kogende vand. Der kan også kommes kagecreme i giflerne, så skal cremen bare ovenpå smør/kanel remoncen.