Brødet er færdigt når det lyder hult, når man banker det under bunden.

Ingredienser

30 gr gær, 2 dl vand, 85 gr flødeost, 1 æg, 1 tsk salt, 2 spsk olie, 450 gr mel, 1 pakke butterdej ( 425 gr.), 1 æg til pensling.

Sådan gør du

Rør gæren med lunken vand.
Mos flødeost, æg, salt, og olie i.
Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt til en blank og smidig dej.
Form til en kugle og lad hæve 1 time.
Slå dejen ned og form atter til en kugle.
Læg de optøede butterdejsplader ud på et meldrysset bord, så de overlapper hinanden, rul dem ud til dobbelt størrelse, og pak dejkuglen ind heri.
Gentag processen et par gange.
Form til sidst et ovalt brød, læg det på en plade, og lad det hæve i en time, tildækket med et fugtigt klæde.
Efter en halv times hævning, klippes hakker på skrå.
Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 220 gr. i 20 min.
Dæmp varmen til 190 gr, og bag atter i 20 min.
Brødet er færdigt når det lyder hult, når man banker det under bunden.