Ingredienser

250 gr smør, 2½ dl mælk, 500 gr mel, 5 æg, lidt kardemomme, 50 gr gær, 2-3 spsk vand, æble/,eller sveskestykker, lidt sukker, og fedtstof til stegning.

Tlbehør: Brændevin

Sådan gør du

Smelt smørret i mælken, og pisk melet i.

Tilsæt æg og kardemomme, og lad dejen hvile lidt.

Udrør gæren i lidt lunt vand, og rør blandingen i.

Lad herefter dejen hæve en times tid Brug en stor skål da dejen hæver meget).

Opvarm en æbleskivepande, kom fedtstof på og bag æbleskiverne færdige på den ene side, læg et æble eller sveskestykke på, drys med lidt sukker og vend så æbleskiven, og bag den færdig.

Ved serveringen flækkes de, og ifølge den gamle opskrift så dyppes de med lidt brændevin og så ind med den.