• 4 serveringer

Ingredienser

2 tykke skiver bacon
4 store løg
750 g oksekød f.eks. bov 1- 1,5 kg kartofler
1-2 peberfrugter
2 gulerødder
2 bdt. forårsløg
2 store tomater
3-4 fed hvidløg
0,2 kg rosenkål
1 tsk. kommen
3 tsk. timian
1 laurbærblad
1,5 spsk. paprika
salt og peber
3 l kalve eller oksebouillon

Sådan gør du

Befri kødet for sener.
Skær det i terninger på 1,5 x 1,5 cm.

Skræl kartoflerne og skær dem i tilsvarende terninger.

Hak løg, gulerødder, forårsløg, hvidløg og peberfrugter mellem groft.
Skær tomaterne i mindre stykker, samt kvarte rosenkålene.

Lad spækket smelte af i en tykbundet gryde.
Svits løgene i fedtet, til de er klare og let gyldne.
Kom kødet i og rør godt, til kødet er gråt.

Tilsæt paprika og svits det let.
Pas på, det brænder nemt på og det må det endelig ikke, (det kan blive bittert).

Tilsæt salt og derefter ca. 0,5 l vand.
Tilsæt tomater, peberfrugter, hvidløg, kommen og merian. (Lad retten simre under låg til kødet er delvist mørt).

Rør af og til.
Hæld kartoflerne og resten af bouillonen!Lad retten simrer under låg til kartoflerne er møre, men stadig faste.
Smag retten til med salt og paprika.

Server suppen med godt landbrød gerne med kommen.

Desuden kan tilsættes lidt supertynde skiver af frisk sød paprika, som pynt.

Obs. Tilbered suppen dagen før, den skal spises, så er den allerbedst.
Vent evt. med at tilsætte kartoflerne til den dag, suppen skal spises.