• 1 stor bradepande. ca. 30 stykker
  • let til middelsvær  hvis man er nybegynder
  • tilberedningstiden er et par timer

Jeg har erfaring med at kagen hæver rigtig meget, og fyldet vælter ned i bunden af ovnen, derfor bager jeg kun 2/3 af dejen i bradepanden, og fryser en lille rundtærteform med resten.

Ingredienser

5 dl lunken vand, 50 gr. gær, 2 æg, 100 gr. sukker, 10 gr salt, ca. 900 gr. hvedemel, 75 gr, blødt, eller halvsmeltet smør.
Remonce:
100 gr.marcipan, 250 gr brun farin, 250 gr.blødt smør eller margarine, ½ dl sirup, lidt kanel, og evt et lille drys farin til sidst.

Sådan gør du

Hæld det lunkne vand i en skål, og rør gæren ud heri.
Rør æggene i, og tilsæt, sukker, salt, og hvedemel. Ælt det hele sammen, og tilsæt så smørret, og ælt til dejen er let og smidig.
Hvis der bruges en røremaskine skal dejen slippe skålens kanter.
Lad dejen hvile i ca. 30 min.
Rul nu dejen ud på et meldrysset bord, så den passer i ovnens store bradepande.
Løft forsigtigt dejen derover i, bradepanden kan smørres, eller fores med bagepapir, det er op til en selv.
Tryk mange fordybninger i dejen med fingrene, og smør nu remoncen over.
Remonce:
Rør marcipan, og farin til det er helt uden klumper, tilsæt så smør og sirup, og til sidst kanel.
Rør remoncen ud over hele dejen med en smal paletkniv, og drys evt, men lidt mere farin.
Lad brunsvigeren hæve lunt på køkkenbordet til bradepandens kant, det tager ca. en time.
Bag nu brunsvigeren ved 200 gr. i ca. 18-20 min.
Afkøl, og pynt evt, med glasur striber, flødeskum, eller slik, hvis der er fest.

Den rå brunsviger kan fryses, når der er smurt remonce på, og så hæve og bage efter optøning.
Den kan også på samme måde stå et par dage i køleskabet, og så ryge i ovnen, når lækkersulten melder sig.